woensdag 20 november 2002


Met de broek omlaag


Delft – De zeven Ministers van Financiën van de zeven rijkste industrielanden (G7) staan met de broek op de enkels te kijk op een poster. De poster, die is gemaakt in opdracht van Christian Aid, zal een plekje vinden in grote steden rond de wereld. Het is de bedoeling om de grote schulden van de derde Wereld onder de aandacht te brengen.

De G7 bestaat uit de VS, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Canada en Japan. De Russen wonen slechts delen van de vergadering bij als waarnemer. Je herkent de minister op de foto aan de kleuren van zijn broekje. Dat zijn namelijk de  nationale kleuren.

De G7 bestaat uit de VS, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Canada en Japan. De Russen wonen slechts delen van de vergadering bij als waarnemer. Je herkent de minister op de foto aan de kleuren van zijn broekje. Dat zijn namelijk de nationale kleuren. De schulden van de Derde Wereld dateren nog uit 1999. De G7 ministers hadden beloofd de $100 biljoen kwijt te schelden. Dat is er echter nog steeds niet van gekomen, zegt men bij Christian Aid, hoewel sommige inmiddels het broekje wel een klein beetje omhoog mogen trekken. Vandaar dat men de ministers op deze manier nog even willen herinneren aan hun beloofde.