maandag 20 mei 2002


Wonen in een glazen huis


Het internetgezin bestaat uit  Sarah Wooster, Carl Newman, Charlie Park en Steve WilsonLonden – In een etalage van Harrods, het super-de-luxe warenhuis voor de elite en de toeristen, woont sinds het begin van deze week een internetgezin. Hun woonruimte is door het warenhuis volgepropt met de allerlaatste nieuwtjes op het gebied van multimedia. Het gezin – gekozen door bezoekers van een website – leeft in een virtueel huis. Alles wat ze doen kan ‘online’ worden gevolgd door hen te bekijken in de etalage van Harrods. Het lijkt erg op het tv-programma ‘Big Brother’, alleen in plaats van tientallen camera’s is er nu een grote etalageruit.
De spulletjes die ze tot hun beschikking hebben, zijn voorzien van de allerlaatste snufjes. Zo heeft de koelkast annex diepvriezer allerlei multimediatoepassingen, waaronder tv. De wasmachine haalt de programma’s direct van het internet en de magnetron haalt zelf de recepten uit cyberspace.
De ‘gezinsleden’ kenden elkaar vooraf niet. Ze werden geselecteerd uit honderden kandidaten. Hun tijdelijke ‘huis’ bestaat uit vier kamers, waarvan er steeds één wand wordt gevormd door een etalageruit. Ze wonen er slechts van tien uur ’s morgens tot zeven uur ’s avonds. Slapen doen ze gewoon thuis.


Geen opmerkingen: