vrijdag 17 mei 2002

Corien op De Plek


Klik voor de echte kunstfoto van Corien hierDelft – De Plek is de eerste van een reeks beeldende kunstmanifestaties in Delft. Deze vinden in de komende vier jaar plaats. De manifestatie, bedoeld om het kunstklimaat in Delft te bevorderen, biedt zestien beeldende kunstenaars de gelegenheid om hun werk op een ongebruikelijke plaats te tonen. De kunstenaars hebben het door hen vervaardigde werk gekoppeld aan een door hen zelf aangewezen plek. Het werk is typerend voor hun oeuvre of vervult binnen de productie van de kunstenaar een sleutelrol. Er bestaat bovendien een inhoudelijke relatie tussen het getoonde werk en de plek.

Mieke, Corien & het plantje
Mieke van Ingen is één van de kunstenaars die voor dit project is geselecteerd. De Delftenaar werd door Mieke zelf naar haar tentoonstelling ‘Garden of Eden’ in het tuincentrum Xotus verwezen. Mieke trok daarvoor met een platte wagen door de stad en bood Delftenaren een plantje aan. Ze maakte van de Delftenaren die ze een plantje aanbood, daarna een foto. ”Ik fotografeerde de mensen, die ik een plantje gaf, steeds in dezelfde houding”, aldus Mieke.

Corien is een kunstwerk!
Alle foto’s staan nu uitgestald in een kaartenstandaard bij Xotus. Mieke fotografeerde zoveel mogelijk verschillende types. Van jong tot oud, mannen en vrouwen, van zwervers tot voorbijgangers strak in het pak. Jullie begrijpen het al: Corien was één van de voorbijgangers die op de foto terechtkwam. De foto’s worden later op A4 formaat afgedrukt en vormen samen een groot Delfts kunstwerk. Waar dat kunstwerk komt te hangen weet Van Ingen nog niet. Voorlopig is op internet nu al een foto te zien.Geen opmerkingen: