zondag 26 mei 2002


Het kleed op tournee


Het kleed op toernee.Helmond - Indien je de ‘Mona Lisa’ wilt bewonderen, zul je toch echt naar Parijs moeten. Wil je een blik werpen op de ‘Nachtwacht’ van onze Nederlandse tovenaar met licht Rembrandt dan zit er niets anders op dan naar Amsterdam te reizen. En wil je oog in oog staand met het standbeeld van Eros dan is een vliegreis naar Londen onvermijdelijk.
Soms heb je echter geluk en wordt een kunstwerk door een museum uitgeleend en kun je in je eigen woonomgeving naar een beroemd beeld, schilderij of tapijt kijken. Iedereen herinnert zich de wereldberoemde Vermeertentoonstelling in Den Haag.

Kunst op tournee.
Onlangs besloot Corien dat ‘het kleed’ ook op tournee ging. Ze liet het door een bekende kunstvervoerder inpakken en zorgde voor een passende verzekering. Het kleed ging onder haar supervisie op tournee door Brabant. Het kleed werd tijdens het verjaardagsfeestje van haar broer Pieter Jan aan de aanwezige familieleden getoond door de nichtjes Anne-Sofie en Denise. Haar zusje Els ontdekte dat er een tekening ontbrak. Zoals bekend mag iedereen die in Delft op bezoek is geweest een signatuur achterlaten op het kleed. Els wist zeker dat Demi, haar mooie gele hond, ooit in Delft bij ons had gelogeerd. Dus tekende zij een pootafdruk van het lieve dier op het kleed. Inmiddels heeft Corien die nu ook geborduurd. Toch beschouwen we het als een uitzondering. Tekenen op het kleed kun je alleen als je ook in Delft bent. Dus als je nog niet bent vereeuwigd op het gastenkleed kom dan naar Delft en maak de omissie in orde.