zaterdag 4 mei 2002

De moderne vrouw.


De moeder van Benthe schrijft:

De tekst is van 'mamma', 'mens', 'vrouw' en ....... 'dochter'.Helmond - Ik kreeg vandaag een mailtje waarin Saskia (mijn schoonzus) mij schrijft dat ze toch wel moe is en even een dutje gaat doen. Het schoot meteen door mijn hoofd dat dat voor mij ook wel een goed idee zou zijn. Maar waarom komt het er dan zo weinig van? Volgens mij ligt het aan het volgende:
Benthe slaapt tegenwoordig alleen nog tussen de middag (en vaak maar een uurtje of anderhalf) en dan wil je als ‘Mamma’, ‘Mens’ en ‘Vrouw’ meteen weer zoveel doen.
De 'Mamma' wil ook wel even pitten.
De 'Mens' wil internetten (Anne-Benthe’s site bijwerken) en de was doen...
De 'Vrouw' wil lekker even in bad met een maskertje en een boekje.

Tja, bij mij wint dan de ‘Mens’. Het toch niet eerlijk... De site is nu weer bijgewerkt met nieuwe stukjes. De was?? Nog steeds hetzelfde als een uur geleden. Klaar om opgehangen te worden en om opgevouwen te worden en om gestreken te worden en ook om weer gewassen te worden. Variaties genoeg wat dat betreft.

Ach, je leest er vaak over in damesbladen. De moderne vrouw wil zoveel! Maar ze 'moet' ook zoveel. Maar goed dat het nu vakantie is voor mij, anders moest ik me daar nu ook nog druk om maken. Dat ik op tijd in bed lig, omdat ik de volgende dag moet werken!

Maar we klagen niet hoor. Begrijp me niet verkeerd! Want ook dat is een bekende 'afwijking' van de moderne vrouw.
"Vooral dôôrgaan" en niet klagen: -))

Geen opmerkingen: