donderdag 7 juni 2007

Drie generaties in de krant


Helmond – De Trudoschool in Stiphout viert het 75-jarig bestaan. Ook het Eindhovens Dagblad besteedde aandacht aan dit heugelijke feit. Ze publiceerden een verhaal over drie generaties van een familie op deze school. Opa Frans, papa Bob en (klein)dochters Benthe en Sietske hebben allen een eigen band met de school. De familie leverde drie generaties leerlingen aan de Sint Trudoschool. In het krantenartikel vertelt Frans hoe hij in 1969 op sollicitatiegesprek ging bij meneer pastoor. Zo werd hij leerkracht op de school waar hij ooit in 1953 begon als leerling. Zijn zoon Bob was de volgende generatie. Hij zat zes jaar op de school. Zijn dochters Benthe en Sietske zitten nu op ‘de Trudo’ en zoon Karsten zal ongetwijfeld nog volgen.

Frans, Bob, Benthe en Sietske.

Aanvankelijk was het alleen een jongensschool. Later sloot de meisjesschool zich aan bij de Sint Trudo. Toen Bob in 1978 op school kwam, was die dan ook veel groter dan in de tijd van zijn vader. Bob vertelt in de krant dat hij zich vooral de gemoedelijkheid en de rust op school herinnert. Maar ook het valse pianootje waarmee meester Jan zangles gaf komt bij hem weer naar boven. Bob vertelt ook een anekdote: "Af en toe mocht ik met autootjes spelen die mijn vader in de la had liggen. Een aantal daarvan had hij afgepakt van andere leerlingen".
Tegenwoordig brengt Bob zijn eigen kinderen Benthe en Sietske naar de Sint Trudoschool. Het gebouw voelt nog steeds als destijds. "De loopgangen zijn nog gelijk, er is nog steeds een lokaal met vloerbedekking. Qua onderwijs mag er veel zijn veranderd, de school is nog steeds een clubje met een sfeer van ons kent ons", vertelt Bob in de krant.

Klik hier voor het hele artikel.

Geen opmerkingen: