maandag 25 juni 2007

Abel gedoopt


Veldhoven – In de goed gevulde Immanuelkerk in Veldhoven is Abel gisteren gedoopt door dominee Jaap Splinter. Onder de mensen in de kerk telde Corien 35 familieleden, vrienden en bekenden die speciaal voor deze dienst naar de kleine protestantse kerk in Veldhoven waren gekomen. In het intieme Brabantse kerkje viel de delegatie goed op. Na afloop van de dienst ontstond er in de hal van de kerk bij het gelukwensen van de doopouders onder het genot van een kopje koffie dan ook een heel leuke gezellige sfeer.

Dominee Jaap Splinter doopt Abel.

Ook in de dienst was die ongedwongen sfeer goed merkbaar. Dominee Splinter besteedde veel aandacht aan de kinderen in de kerk. Speciaal voor hen las hij een toepasselijk gedichtje van Anneke van Wijngaarden voor. Hij vertelde dat het plaatje op de voorkant van de liturgie door hem was ‘gepikt’ van het geboortekaartje van Abel. Wij hadden het door Marieke ontworpen plaatje natuurlijk al herkend. Splinter zag er meer in dan Marieke er waarschijnlijk mee bedoeld had. Maar het verhaal van de vier kopjes en de theepot ging er bij de kinderen goed in. “Ik miste nog wel een opmerking over de warmte van de theemuts”, lachte oma Marjan later onder de koffie.

Veel familie, vrienden en bekenden in de kerk.

Na het gesprek met de kinderen vond na een lied de eigenlijke doopplechtigheid plaats. Omringt door man en kinderen vertelde Saskia de mensen in de kerk wat hun motivatie was om Abel te laten dopen. Ook Peter en Meter Henk en Renate stonden bij het doopvont. Meter Renate droeg Abel op het moment dat hij werd gedoopt.

Emma steekt met hulp van haar mamma haar doopkaars aan.

Na de doop werden de doopkaarsen aangestoken. Niet alleen de splinternieuwe kaars van Abel werd ontstoken. Nienke, Dieuwertje en Emma hadden hun doopkaars ook meegebracht naar de Immanuelkerk. Die ontstaken ze, als herinnering aan hun eigen doop, zelf aan de Paaskaars.
Na de gezellige bijeenkomst na afloop in de kerk togen we met zijn allen naar het huis van Abel. Daar kreeg onze kleinzoon van de gasten cadeaus en zorgden zijn ouders voor een heerlijke maaltijd. Het was een mooie zondag. Als je gedoopt bent in een kerk die Immanuel (God met ons) heet, dan kan dat niet anders dan een belofte inhouden voor Abel.

Geen opmerkingen: