dinsdag 13 februari 2007

Bier wordt thuisbezorgd


Stippent – Prins Adrie dun Uurste kreeg het afgelopen weekend onverwacht bezoek van een delegatie van de Keiebijters. Zij brachten in opdracht van Prins Briek XXXIV een zeer welkom geschenk: een ludieke steekwagen met een vat met 50 liter bier.

Een delegatie van de Keiebijters leveren een vat bier van bij de residentie van prins Adrie dun Uurste.

De Keiebijters breken dit jaar met het officiële biertransport op carnavalszaterdag. Dat was een traditioneel festijn waarbij vaten bier op ludieke wijze werden vervoerd en weggegeven aan de overige Helmondse carnavalsclubs. De Keiebijters zien van het evenement af vanwege ruimtegebrek door de langere openstelling van de weekmarkt op de Markt en de maatschappelijke discussie rond het in het openbaar verstrekken van gratis bier. Dit leidde tot enige opschudding bij de twintig dorstluchtige carnavalsprinsen en hun verenigingen. Daarom sluiten de Keiebijters die traditie nu af met een alternatief biertransport: ze brengen het aan huis.

Het ludieke steekwagentje.

Prins Adrie dun Uurste nam het vat bier graag in ontvangst en poseerde met het vat voor zijn feestelijk versierde residentie. Wat prins Adrie zich toen wellicht nog niet realiseerde, is dat hij het vat aanstaande zaterdag weer leeg moet inleveren. Dat wordt dus nog even stevig doordrinken voor de prins en zijn prinses. Gelukkig heeft Adrie dun Uurste in deze tijd van het jaar erg veel dorstige vrienden en vriendinnen. Het zal hem dus wel lukken om het lege vat aanstaande zaterdag weer in te leveren.

Geen opmerkingen: