donderdag 22 september 2005


Zwemmen op Prinsjesdag


Veldhoven – Op Prinsjesdag had Nienke haar eerste zwemles! Ze deed het geweldig. Oké, eerst sprong ze niet het water in, maar liet ze zich erin glijden. Haar verklaring: "Ja, maar ik wist nog niet hoe diep het was!" Hartstikke goed, toch? En aan het eind van de les sprong ze er wel in hoor! Verder moesten ze door het water rennen, hun ogen onder water doen en ook hun oren, helemaal onder water duiken en natuurlijk zwemmen. Dat deden ze met een slurf ("Nee, mama, geen slang, een slurf").

Nienke hanteert de slurf.

Die moet je dubbelvouwen en voor je een eigen zwembadje maken en dan op je buik zwemmen. Nienke heeft haar eerste les beenslag gehad, wat nog best lastig is. Bij mij kwamen de beelden van het bankje voor het oefenen op het droge al weer boven. Ik heb het bankje nergens kunnen ontdekken. De slurf heb je ook nodig bij op je rug zwemmen. Dan doe je hem als een sjaal achter je langs. Als het goed gaat met de slurf dan komt het bekende plankje om de hoek kijken. Na ruim een kwartier les mogen ze nog eens zeker tien minuten in het water dartelen.

Nienke zwemt voorbij.

Nienke had er eigenlijk nog geen genoeg van, maar ja, papa wachtte thuis met het eten, dus moesten we naar huis. Ze heeft nu al zin in volgende week maandag! En gelukkig is Nienke haar losse tand (nog) niet in het zwembad verloren!


Een bijdrage van Saskia

Geen opmerkingen: