maandag 12 september 2005


Erg veel bekijks


Oirschot – Zoals jullie zaterdag konden lezen stond Marieke gisteren op de kunstmarkt in Oirschot. Ik ben daar zondag ook even wezen kijken. Wisten jullie trouwens dat Oirschot een schitterende binnenstad heeft. Een dorpje, zo weggeplukt van een filmset van een film die over de 18e/19e eeuw gaat. Maar ik kwam om te kijken waar Marieke en haar collega Jacqueline nu al weken zo druk mee bezig waren.

Marieke en haar collega Jacqueline in de takkraam

Nou het resultaat mocht er zijn. Marieke en Jacqueline (TAK) hadden sowieso de meest kunstzinnige stand. De rest was meer van het vlooienmarktniveau. Maar wel gezellig. Behalve eigen kunstnijverheid hadden ze ook Anne-Sofie meegenomen. Ze hadden haar aangekleed met de materialen waarmee ze ook de andere objecten gemaakt hadden en haar vervolgens in de zelfde kleurtinten geschminkt. Ze stond daar als leven standbeeld en had erg veel bekijks. Bij elke ‘donatie’ van het publiek veranderde ze van houding.
Klik op de foto en bekijk nog een levend standbeeld.

Als je nu denkt dat dat makkelijk verdiend is met stilstaan, dan heb je het nu mis. Ieder uur nam ze een korte pauze maar ondanks dat was ze aan het eind van de dag heel, heel erg moe. Thuisgekomen ging ze meteen in bad en naar bed. Toch vond ze het leuk om te doen.Ook Marieke en haar collega Jacqueline waren moe, maar heel tevreden.

Een bijdrage van Nellie

Geen opmerkingen: