donderdag 1 september 2005


Terug naar de jaren ‘40


Den Haag – Ik was gistermiddag met de lunch even op het Sweelinckplein in Den Haag. Hier wordt een scene verfimd van de nieuwe film Zwartboek van Paul Verhoeven. Het was leuk om te zien hoe het plein en omgeving helemaal waren teruggebracht naar de jaren '40. Vanaf gisteren tot en met eind november wordt op diverse locaties in Den Haag gefilmd. Zwartboek gaat in het najaar van 2006 in de bioscoop draaien. De film, speelt in de Tweede Wereldoorlog en wordt voornamelijk in Den Haag opgenomen.

Klik op de foto en bekijk nog een foto van de set.

Verhoeven maakte in ons land eerder ‘Turks fruit’ en ‘Soldaat van Oranje’. Daarna vertrok hij naar Amerika waar hij onder andere ‘Basic Instinct’ maakte. Voor het eerst sinds twintig jaar maakt de beroemde regisseur weer een film in eigen land.
Het scenario is geschreven door Gerard Soeteman. Het verhaal van 'Zwartboek' speelt in het laatste jaar van de Tweede Wereldoorlog en gaat over Rachel Steinn, een joodse onderduikster, die verstrikt raakt tussen collaboratie en verzet. Zij wil weten wie haar familie heeft verraden. Voor het script maakten Paul Verhoeven en Gerard Soeteman gebruik van onder meer archieven en oude krantenberichten.
”Er zijn in die tijd veel dingen gebeurd in Den Haag, waar mensen niets van weten,” legde Verhoeven uit. ”Het verhaal is volledig gebaseerd op echte gebeurtenissen.”
Er worden ook opnamen gemaakt in Delft, Utrecht, Amsterdam en Haarlem. Eind december moet de film zijn opgenomen.

Geen opmerkingen: