woensdag 8 september 2004


Knickerbocker Glory


Knickerbocker Glory met kersen en chocolaDelft – Wij maakten voor het eerst kennis met de Knickerbocker Glory in het restaurant van een vakantiepark in Hastings. We logeerden er drie weken met de kinderen. Het lijkt op de foto een gewoon dessertijsje, zoals dat ook in Nederland verkrijgbaar is. Dat is slechts schijn. Een Knickerbocker Glory is typisch Engels. Want behalve de voor de hand liggende ingrediënten zoals ijs en vruchtjes is er nog een essentieel ingrediënt. Zonder dat is de Knickerbocker Glory inderdaad slechts een gewoon dessertijsje. Het zijn de blokjes jelly die er een Knickerbocker Glory van maken. Onlangs belde Nienke ons op met de mededeling dat haar pappa Knickerbocker Glory had gemaakt. Een mooi moment in de familie. De nieuwe generatie maakt kennis met deze lekkernij. De twee exemplaren op de foto zijn Sanders variant. Je hebt er niet alleen blokjes jelly (kersen- of zwarte bessensmaak) voor nodig. Je hebt ook kersen (voor volwassen in kirsch gedrenkt), vanille ijs, slagroom, donkere chocoladesaus en stukjes chocolade muffin voor nodig. Je ziet op de foto in welke volgorde je ze in de ijscoupes moet doen. De kers op de top is optioneel.
Nienke was zeer tevreden. Ze vertelde aan de telefoon dat de Knickerbocker Glory “gewoon heerlijk, zalig en verrukkelijk” is.
Wij weten dat ze gelijk heeft.


Geen opmerkingen: