woensdag 15 september 2004


Canadese luiers voor honden


Zo ziet je hond er dan uit.Montreal – Help hondenpoep de wereld uit, om te beginnen in Canada. Dat lijkt me goede slogan voor de uitvinding van de Canadese ondernemer Paul LeFevre. Hij heeft een idee ontwikkeld voor luiers voor honden. Dat meldt de Montreal Gazette.
”Het is eigenlijk een kledingstuk voor honden, maar het vangt tegelijk de poep en de urine op” zegt bedenker Paul LeFevre. Hij heeft voor zijn uitvinding inmiddels in Canada en Amerika patent aangevraagd.
”Ik wil een bedrijf oprichten en hondenluiers gaan maken.” voegt hij er serieus aan toe. De ‘doggy bag’ heeft bovendien een extra zakje waarin je bijvoorbeeld een mobiele telefoon of hondenkoekjes kan vervoeren. Voor loopse teefjes kan er nog een extra voorziening worden getroffen zodat er verband kan worden aangebracht. LeFevre zegt dat de ‘doggy bag’ is ontworpen voor gebruik zowel binnen als buitenshuis. Hij legt uit dat het ”in het bijzonder handig is als je bezig bent om een nieuwe hond zindelijk te maken”.
Ik weet niet of dit idee nu werkelijk iets is waar hondeneigenaren op zitten te wachten. Maar als het aanslaat, kan Paul het idee misschien ook uit werken voor paarden. Wie weet wordt het dan toch nog eens schoon op straat.


Geen opmerkingen: