maandag 19 juli 2004


Rondjes draaien in Helmond


Corien maakt met Benthe en Sietske in een kermisautootje.Helmond – Op de tot in verre omstreken bekende Helmondse zomerkermis is er voor elk wat wils. De allerkleinsten kunnen rondjesdraaien op een paard of in een brandweerauto en de tieners kunnen natuurlijk hoger en sneller rond. In Helmond weten ze wat kermis vieren is. Behalve de attracties zijn er ook volop terrasjes en is er iedere avond muziek op twee grote podia.
Ook Corien & ik trokken dit jaar samen met Bob & Saskia en Benthe en Sietske naar de Markt e.o. De Helmondse kermis staat erom bekend dat er altijd weer gloednieuwe attracties te bewonderen zijn. Dit jaar was dat bijvoorbeeld de Formule 1 Shot, waarbij twee auto’s op een spectaculaire wijze werden afgeschoten en met een flitsende vaart een baan aflegden. Wij weerstonden de verleiding om hieraan mee te doen. Met de kleinkinderen maakten we andere rondjes en deden mee aan ritjes met een meer voorspelbaar karakter.
Benthe & Sietske vonden het prachtig. Samen draaiden ze rondjes in de draaimolen. Met opa hingen ze in het mini-reuzenrad en met oma en mamma maakten ze ritjes in een autootje. Na afloop hebben we met z’n allen gegeten in een zaak op de Markt. Volgens de Helmondse courant was het minder druk dan voorgaande jaren. Alleen op woensdagmiddag was het druk, maar dat kon voor sommige exploitanten niet alles meer goedmaken. Ze rekenden immers op een drukke woensdagmiddag omdat de kinderen dan vrij zijn. Op andere dagen vonden de exploitanten het te rustig. Nou zat het weer niet echt mee, dus volgend jaar beter.