vrijdag 2 juli 2004


Heel nobel


Thorpe Morieux – We maken deze week een tochtjes langs pittoreske dorpjes. Gisteren reden we eerst naar Long Melfort. Net als Lavenham, waar we eerder deze week waren, een heel bekend woldorp uit deze streek. Daar bezochten we de prachtige 15de eeuwse Holy Trinity Church. Een statige kerk met een prachtig middenschip. Vanaf de Green levert het samen met het Trinity Hospital een schitterend plaatje op.

Links boven is Long Melford. Rechts boven en links onder is Cavendish en rechts onder is de Swann Inn in Clare

Vandaar reden we naar Cavendish. Ook hier een prachtige Green met cottages in de schaduw van een kerk. We liepen hier ook het Sue Rider Museum binnen. We komen immers overal de goede doelenwinkeltjes van Sure Rider Care tegen. Ik wilde nu wel eens weten wie deze vrouw eigenlijk is. Ik vroeg het Marny, de jongedame achter de kassa.
”Sue Rider is in 2000 overleden op 77-jarige leeftijd,” begon ze haar verhaal eigenlijk aan het eind. ”Samen met haar man Group Captain Lord Cheshire stichtte zij na de Tweede Wereldoorlog verpleegtehuizen voor zieken en gehandicapten. Zowel in Engeland als in Polen en Joegoslavië”, ging ze verder met haar verhaal. Maar ik wist genoeg. Ongetwijfeld heel nobel, maar we besloten toch om het museum niet te bezoeken. In plaats daarvan reden we door naar het stadje Clare. We wandelden door de straatjes en lunchten in de Swann Inn. We besloten ons tochtje van deze dag in Haverhill, dat niet bijzonder pittoresk is, maar een paar grote winkels heeft. En een mens moet toch ook eten.


Geen opmerkingen: