maandag 12 juli 2004


Carina transformeert Barbara


Carina veranderde haar zus Barbara in een geisha. Zie hier het resultaat.Hazerswoude-Rd – Carina zit nu echt in haar examentijd nu. Deze week heeft ze examen gedaan in het vak visagie en mode. De opdracht was om een model te transformeren in een Japanse geisha.
”Een geisha is een professionele gastvrouw die de mannelijke gasten vermaakt met diverse soorten optredens zoals zang, gesprek, dans en muziek. De meeste mensen in de westerse wereld denken bij een geisha aan een prostituee, maar zij is een gezelschapsdame in de ‘gewone’ betekenis van het woord”.
Tot zover een citaat uit Carina’s werkstuk behorende bij dit praktijkexamen. Zus Barbara zou model zijn en vele weken lang ging ze mee om model te zijn voor Carina die de bijzondere haardracht van de geisha tot in de finesses in haar vingers moest krijgen. Dinsdag vertrokken beide zussen bepakt en bezakt naar Den Haag waar het examen om 9.00 uur begon en Carina tot 12.00 uur de tijd had om Barbara in een geisha te transformeren. Omdat Barbara geen zwart geverfd haar wilde (de haarkleur van een geisha) had Carina een pruik van nepharen gemaakt op een zwart gespoten badmuts. De kleding, zeer belangrijk, had een vriendin van ons gemaakt, opa had de speciale slippers gemaakt, de make-up was van Nella en haar vriendin. De bloemen kwamen van oma en uit onze tuin. Een echt familieproject. Het resultaat om 12.00 uur zie je op de foto. Mooi hé?
De lerares bekeek alle modellen en schreef haar cijfers op. Carina heeft een prachtig resultaat geboekt: werkhouding: 6 (ze laat teveel troep op haar kaptafel slingeren),
make-up: 8, haardracht: 9, kleding: 10 en creativiteit: 10. totaalcijfer: 8. Jullie begrijpen dat ze dik tevreden was en wij met haar.
Overigens heeft ze maandag j.l examen opsteken en invlechten gedaan en is ze ook geslaagd met respectievelijk een 6 en een 9. Er zijn nu nog twee examens te gaan in augustus. Daarna mag ze zich (we gaan uit van het feestscenario) ‘all round’ hairstylist noemen.

Een bijdrage van Martien


Geen opmerkingen: