dinsdag 6 juli 2004


Philippa vliegt haar huis


Stiphout – Gisteravond hebben we tijdens een intiem feestje in de tuin afscheid genomen van Philippa. Vandaag vliegt de gastdochter van Ad & Els vanaf Schiphol terug naar haar thuisland Australië. Het gezin van Ad & Els was bijna compleet aanwezig op de party. Alleen Janneke & Jurriën ontbraken. Daar was een heel goede reden voor. Zij zijn gisteren voor de tweede keer vader en moeder geworden. Hun tweede kindje is ook een zoon. Het broertje van Roan heet Swen. Philippa is er met Ad op bezoek geweest. Zo kon ze op de valreep het pasgeboren kindje toch nog even zien en vasthouden.

Philippa nam gisteren tijdens een intiem feestje in de tuin van Ad & Els afscheid van haar gastgezin en van enkele familieleden.

Nellie & Pieter Jan waren er gisteravond met Anne-Sofie. Guido en Ilse waren er en natuurlijk Corien & ik. Het werd een gezellige avond in de tuin. Rondom het vuur praten we over de afgelopen tien maanden. Op de vraag wat het leukste van haar verblijf in Nederland was, kon Philippa geen antwoord geven.
Ze dacht lang na en zei toen:”Veel”.
Ik kan me dat dan ook heel goed voorstellen.
Ik heb zo veel mensen leren kennen, zoveel dingen meegemaakt, zoveel gezien van Nederland dat het erg moeilijk is om daar slechts een moment uit te kiezen. Het is gewoon heel erg veel.”, voegde ze er nog aan toe.
Ad luisterde instemmend naar haar.
Philippa deed het heel goed en paste zo goed in ons gezin. We zullen haar missen. Ik hoop dat ze wat met al die Nederlandse ervaringen kan doen”, zei hij.
Philippa spreekt na haar tijd hier in ieder geval heel goed Nederlands. Dat is haar in dat kleine jaar heel goed gelukt. In haar thuisland gaat ze over twee weken beginnen aan de universiteit. Ze gaat psychologie studeren.
We wensen haar veel succes verder.



Geen opmerkingen: