donderdag 17 juli 2003

Nienke heeft vakantie


Nienke en Dieuwertje op vakantie in de tuinEindhoven – Nienke is een echte grote zus. Ze is ook erg bezig met dat 'groot'-zijn. Zo heeft ze het steeds over 'kleine Dieuwertje', 'kleine Nina' en zelfs 'kleine mamma'. En dan het liefst met een opgeheven vingertje: "Nee, kleine Dieuwertje, dat mag je niet doen!" Maar ook een lieve aai over het hoofd van haar kleine zus, als die eens huilt. En natuurlijk is ze ook al een beetje grote zus van de baby-in-mamma's-buik. "Mamma, mag ik even voelen, is de baby wakker? Of moet ik even roepen, dan wordt-ie wel wakker, toch?"
En toch is het natuurlijk ook nog een kleine meid. Als we haar 's avonds laat nog eens op de pot zetten, omdat ze nu zonder luier slaapt, is het echt onze kleine grote meid. Slapend tillen we haar op de pot, slapend doet ze haar plas en slapend klimt ze haar bed in. Behalve laatst. Toen was ze op het stoofje geklommen en daarna ging ze niet meer verder: heel diep in slaap. Toen ze de volgende dag de foto zag, vond ze het maar gek. We moesten maar snel een foto maken dat ze goed in haar bed lag te slapen!
Vanmiddag is haar laatste peuterspeelzaalmiddag, dan is het vakantie. "Vakantie is, dat je niet naar de peuterspeelzal hoeft en de hele dag bij mamma mag spelen!" Wat een feest, daar gaan we weer even van genieten.

Een bijdrage van Saskia uit Eindhoven

Geen opmerkingen: