donderdag 3 juli 2003

De varkentjes van Aarhus


Waarom eigenlijk varkentjes? Zou het iets te maken hebben met reclame voor de kwaliteit van het Deense bacon. Aarhus – In deze plaats woont Ingrid, een Nederlandse mevrouw die bij een webdeveloper werkt als software developer. Zij houdt een weblog bij waarin zij onder andere vertelt over Denemarken. Omdat haar site ooit aandacht in een Nederlandse krant kreeg, hoorde ik er van en bezocht de site. Zo bezocht ik voor het eerst Aarhus, zij het via het web. Op haar site zag ik in februari 2002 de varkentjes op een plein in haar stad. Tijdens onze vakantie zag ik ze opnieuw. Niet in de sneeuw deze keer, maar in de blakende zon. We zagen dat tijdens de zomermaanden er ook water uit de bek van de zeug komt.

Er is natuurlijk nog veel meer te zien in de tweede stad van Denemarken. We bezochten natuurlijk de Domkerk en we wandelden door het oudste straatje – de Mollestien – van de stad.

De inwoners van deze fraaie stad schrijven de naam van hun stad overigens anders. Na de z volgen er in het Deense alfabet nog drie letters. Ik kan die echter niet opnemen in mijn tekst, omdat de editer van blogger het niet herkent. Probeer het thuis maar eens. De Deense letter waar Arhus mee begint, maak je met crtl+shift+@ en dan de a of A. Probeer ook maar eens crtl+shift+& en dan een a en zie welke Deense letter je dan krijgt. Ook de o in Mollestien is niet correct. Daar moet een streepje door. (crtl+/ en dan de o)


Geen opmerkingen: