vrijdag 25 juli 2003


Kerstmannencongres


Kopenhagen – Zo’n 120 kerstmannen namen deze week deel aan het jaarlijkse driedaagse kerstmannencongres. Uit heel de wereld waren ze gekomen: Santa Claus, St. Nick, Papa Noel, Babbo Natale, Julenissen, ja zelfs een Sinterklaas werd waargenomen in de Deense hoofdstad. Op de agenda van het congres stonden onder het kopje “Key Issues” enkele belangrijke onderwerpen genoemd.

Kerstman.

Zo was een van de vragen wanneer dit jaar Kerstmis zou worden gevierd. Na een stemming bleek dat men unaniem had gekozen voor 25 december.
De Deense kerstman, Ole Lundsgaard, pleitte voor meer discipline in het luchtruim. ”We ondervinden steeds meer last van types zoals Harry Potter en andere op bezemstelen rondsuizende heksen.” De voorzitter van het congres, de Deense kerstman Kurt Flemming maakte tijdens de jaarvergadering bekend dat Groenland nu voortaan de officiële woonplaats van de kerstman zal zijn. Het congres werd afgesloten met een traditionele Deens kerstdiner. Klik Hier en hier voor nog meer nieuws over dit congres