zaterdag 26 maart 2011

Smurfblauwe auto in Londen

Londen – De rode bussen van Londen kregen deze week concurrentie van een smurfblauwe auto. De auto is gemaakt van het populaire kinderspeelgoed Play Doh. De autokenners en –liefhebbers onder de lezers van ODD herkennen natuurlijk de nieuwe Chevrolet Orlando. De op originele grote gemaakte Orlando-sculptuur is vervaardigd door een team van acht mensen.
Ze vestigden er meteen een nieuw record mee. De blauwe auto is 4,6 meter lang en 1,8 meter breed. De auto heeft de beste wegligging die je je maar kunt wensen voor een automobiel. Maar dat is dan ook meteen het enige wat de auto doet: liggen. De smurfblauwe auto staat immers min of meer permanent geparkeerd in de Londense straat.
Chevrolet overwoog eerst om de auto van legosteentjes te maken. Maar toen uit een recent onderzoek bleek dat Play Doh door de Britse kinderen was gekozen tot populairste speelgoed met Lego op een mooie tweede plaats, was de keus erg eenvoudig. Chevrolet zegt door haar keus voor de stunt te willen bereiken dat de auto ook in de smaak valt bij kinderen. Het Chrevroletteam had 1,5 ton van het blauwe kneedbare kinderspeelgoed nodig voor de sculptuur van de auto. Les Turton van Chevrolet UK was zeer in zijn nopjes met de stunt: "Hopefully our launch will appeal to the inner-child in every parent and it will become a firm family favourite." Hij kan trotst zijn op de stunt want ook al zijn ze in Londen wel wat gewend op het gebied van aparte en exclusieve auto’s, dit bijzondere voertuig trok wel heel veel aandacht van de verbouwereerde voorbijgangers.
 

1 opmerking:

Martien zei

Je zou zo'n blauw auto toch eerder in Delft verwachten.
Het is het idee van de blauwe huizen. Het zou er uitstekend staan zo geparkeerd voor de blauwe huizen.