vrijdag 18 maart 2011

Back to the future

Delft – De Argentijnse fotograaf Irina Werning geeft toe dat ze erg nieuwsgierig is. Zodra ze bij vrienden of bekenden op bezoek is, gaat ze op zoek naar oude foto’s van hen. Ze is er dol op, beweert ze op haar site. Ze stelt zich dan voor hoe de mensen er uit zouden zien als ze opnieuw in die zelfde situatie en positie werden gefotografeerd.
Als jongentjes van een jaar of zeven gingen Benn en Dann samen in bad. Hoe zou dat er uitzien als je dat 31 jaar later nog eens zou doen. Dit soort gedachten kwamen steeds vaker bij de fotografe, die veel in Europa werkt, op. Het is immers interessant om te zien hoe mensen veranderen als ze volwassen worden, maar tegelijk ook zichzelf blijven.
Voor haar project Back to the future vroeg ze een aantal mensen te poseren voor haar camera en nog eens exact dezelfde pose aan te nemen als toen. Dat ziet er dan ongeveer zo uit. De eerste foto van Benn en Dann als jongentjes in bad werd gemaakt in 1979 en de tweede in 2010. De plaatjes werden allebei in Londen geschoten. De foto’s van Lali als meisje en als jonge vrouw werden gemaakt in Buenos Aires in 1978 en 2010. Op haar site zie je nog veel meer voorbeelden van dit project.
 

1 opmerking:

Floris. zei

Vandaag werd er ook aandacht aan deze site besteed in het ochtend Jeugdjournaal.
Leuk idee trouwens. Zouden er al ODD'ers zijn die het met hun eigen jeugd foto's geprobeerd hebben??