zaterdag 19 maart 2011

Medisch Zorgcentrum Delft

Delft – Vandaag is het de landelijke Open Dag van de Zorg. Deze zaterdag openen zorg- en welzijnsorganisaties uit heel Nederland hun deuren voor belangstellenden. Er is een uitzondering in Delft. Het Medisch Zorgcentrum Delft (MZD) is een multidisciplinair eerstelijns-gezondheidscentrum waar alleen patiënten worden geholpen en verzorgd die een directe relatie hebben met het medisch personeel. Je dient een broer, zus, vader, moeder, oma of opa te zijn van de arts of verpleegster om in aanmerking te komen voor de excellente zorg die in het MZD wordt geboden. In een enkel geval, als de nood aan de man of vrouw is, mag ook een oom of tante zich melden bij de balie van het MZD, maar niet iedereen kan zich door zijn of haar huisarts laten verwijzen naar het Medisch Zorgcentrum Delft. Als er geen relatie bestaat tussen patiënt en arts of verpleegster worden de bedden weer ingeklapt en gaan de spuiten, naalden, diagnoseapparatuur en al het andere medisch materiaal weer de kast in. Daarin is de directrice onverbiddelijk.
Dit standpunt komt niet alleen voort uit het feit dat het aantal bedden zeer beperkt is. Belangrijker nog is het gegeven dat de medische staf alleen aanwezig is, als zij logeren bij hun Delftse opa & oma. Als de directrice – in wie je al snel oma herkent – deze regel niet zou handhaven, kreeg zij zeer vermoedelijk ernstige problemen met patiëntenorganisaties en zorgverzekeraars. Overigens leidt dit strikte beleid van de directrice niet tot problemen. Patiënten en medische staf zijn erg tevreden over dit beleid en vermaken zich kostelijk.
 

2 opmerkingen:

Nella zei

Wat jammer dat tantes en omes niet mogen komen! Hoe erg moet het dan zijn? Ik heb een stukje van mijn duim gesneden met het snijden van uien en er was veel bloed! Je zou bijna denken dat ik rode uien aan het snijden was, maar dat telt niet mee zeker? Het ziet er heel professioneel uit in dit MZD.

webbeheerder zei

Er staat in het stukje ook: "In een enkel geval, als de nood aan de man of vrouw is, mag ook een oom of tante zich melden bij de balie van het MZD, maar niet iedereen kan zich door zijn of haar huisarts laten verwijzen naar het Medisch Zorgcentrum Delft."
Er is dus enige hoop voor tantes en omes.