zaterdag 5 maart 2011

Carnaval in Stiphout

Stiphout – De carnavalsoptocht rijdt op zaterdag door Stiphout. Corien & ik stonden gisteren daarom dan ook samen met Saskia & Bob en hun kinderen in de Dorpsstraat op de stoet te bewonderen. Ook Sander was gekomen samen met Nienke, Dieuwertje en Emma. Saskia en Abel waren thuis gebleven omdat de jongste van de twee helaas ziek was.

Ook Henny & Frans en Xander met zijn kinderen bevonden zich in ons gezelschap. Het was dan ook reuze gezellig. Benthe en Sietske waren er niet bij, want die stonden op de eerste praalwagen van de stoet: het schip van de Spurriezeiers.

Vanaf deze boot werden handen vol met snoep naar de feestvierders langs de route gegooid. De kinderen in ons gezelschap vingen of raapten een rijke buit bij elkaar.

De tocht was dit jaar wat korter dan andere jaren. Toch zagen we nog wel enkele bekende voorbij komen in de stoet, want behalve Benthe en Sietske zagen we ook Maartje, Janneke en Marlotte voorbij komen.

Nadat de laatste deelnemer was gepasseerd, wandelden Corien & ik naar Ilse & Guido om daar voor hun huis de stoet nogmaals te zien passeren.

Daar waren we echter te laat voor. De stoet was reeds voorbij. We waren nog net op tijd om samen met de feestvierders die zich in hun voortuin hadden verzameld rond een stapel kratten en hapjes mee naar binnen te gaan.

Daar zagen we dat zelf Joep was verkleed. Binnen was het net zo gezellig als buiten. Marlotte en Janneke waren ook hier present. Nu als stoere brandweervrouw en koningin Cleopatra.

1 opmerking:

Floris zei

Jammer dat ik het dit jaar heb moeten missen. Zo te zien was het weer een gezellige dolle boel!

Groeten uit een heet Sri Lanka.