zondag 6 maart 2011

Niets mis met Carnavalsmis

Spurrieland – Carnaval is een feest van verkleden, dansen, hossen, muziek, optochten, bier en erwtensoep. Althans volgens de lokale feestvierders. Dat doen ze hier in Spurrieland, zoals Stiphout gedurende deze dagen heet, dan ook volop. Maar ze doen hier nog meer dan alleen lol en plezier maken. Zelfs tijdens carnaval of misschien wel juist tijdens carnaval zit de St. Trudokerk vol met gelovige en waarschijn ook minder gelovige inwoners van deze Brabantse plaats.
Ook wij zaten deze zondag in de kerk tijdens de mis. Niet omdat we de 80-jarige pastoor Jo van Kessel nog eens wilden zien voorgaan of pastoor Jan Vogels horen zingen tijdens zijn preek.

Nee, we zaten hier omdat we Sietske wilden zien dansen. Daar hebben we dan ook zeer van genoren. Maar er was nog meer. We zagen Maartje bugelen in hofkapel ‘de Spurriezeiers’ en waren er ook getuige van dat oud-prins Adrie en zijn echtgenote Monique op de tonen van deze muzikanten de kerk binnen kwamen.
Omroep Brabant was ook in de kerk. Dus als je die omroep kunt ontvangen, kun je het spektakel morgen ook op de tv nog eens meemaken.
 

Geen opmerkingen: