woensdag 21 oktober 2009

Spurriebemmel en huppelmarieke


Stiphout – Carnaval begint op 11 november om elf minuten over elf. Toch is dat niet helemaal waar. Voor de serieuze carnavalsvierder begint het al veel eerder. Er moet immers van alles worden voorbereid en ingestudeerd. Kleindochters Benthe en Sietske zijn allebei lid van de Spurriebemmels, de jeugdafdeling van de carnavalsvereniging De Spurriezeiers. Die club organiseert van alles voor de kinderen van groep 3 t/m groep 8 in het basisonderwijs.

De spurriebemmels van het nieuwe carnavalsseizoen. FOTO:CORIEN

De Spurriebemmels bestaan uit verschillende groepen. De jongste dansmariekes worden in Stiphout Huppelmariekes genoemd. Daar zijn Benthe en Sietske beide lid van. Ze zijn dus spurriebemmel en huppelmarieke. Afgelopen zondag was de eerste bijeenkomst van de diverse groepen van de Bemmels. Ze hebben immers ook nog de Herriekapel en de Narren. Corien ging met de meiden mee naar de eerste bijeenkomst en maakte na afloop de groepsfoto.

2 opmerkingen:

Neeltje Johanna zei

Wat leuk dat Sietske nu ook meedoet. Anne-Sofie is er ook haar hele basisschooltijd bij geweest en heeft er leuke herinneringen aan.

Sassefras zei

Benthe is altijd erg enthousiast erover en Sietske wilde dat ook graag meemaken.
Benthe gaat dit jaar overigens met de overige oudere meisjes (groep 5) van de Huppelmariekes een extra dans inoefenen. Dat wordt dus ectra oefenen voor haar!