maandag 26 oktober 2009

Karsten is vier jaar


Delft – De vreugde die gepaard gaat met het vieren van je verjaardag is een genoeg dat met het klimmen der jaren afneemt. Hoe meer geboortedagen je achter de rug hebt, hoe minder je er aan hecht. Het overkomt vooral mannen. Ze worden elke morgen bij het scheren geconfronteerd met het verval en willen er niet aan herinnerd worden. Voor vrouwen ligt het iets genuanceerder. Vrouwen willen niet dat hun verjaardag wordt vergeten. Ze willen alleen dat je niet weet hoe oud ze worden. Kinderen genieten nog onbevangen van hun verjaardag. Elk jaar dat ze aan hun leeftijd kunnen toevoegen ervaren ze als een triomf. Karsten heeft dan ook zeer genoten van zijn verjaardag. Al enige weken geleden wilde hij steeds weten hoeveel nachtjes het nog duurde voordat de grote dag zou aanbreken.

Karsten viert zijn verjaardag op school. FOTO:SASKIA.

Het enthousiasme van het kereltje werkte zo aanstekelijk dat ik bij een ontmoeting zelf al aangaf hoeveel nachtjes hij nog te gaan had. Gisteren was het dan zo ver. Hij werd vier en kon zich overgeven aan een feestelijke dag. Een dag vol bezoek van oma’s, opa’s, tantes, ooms en nichtjes en neefjes, vrienden en vriendinnen. Hij had deze week zijn verjaardag bij juf Nel op school al gevierd. Saskia was daarbij geweest en vertelde dat hij erg had genoten van het feestje dat wel een uur duurde. Juf Nel maakt er een leuk feestje van. Op de foto zie je de jarige op de speciale stoel glunderen onder al dit enthousiasme.

Karsten blaast de kaarsjes uit op de verjaardagstaarten.

Ook gisteren haalde hij er alles uit. Het feestelijke ontbijt met de eerste cadeaus was een uitstekend begin van de dag. Het werd die dag steeds leuker. Hoogtepunt was ook dit keer het uitblazen van de kaarsjes op de taart. Karsten deed het met de nodige overgave.

Geen opmerkingen: