maandag 29 januari 2007

Ook galabal is hoogtepunt


Stiphout – Carnaval is het belangrijkste volksfeest van het jaar in Stiphout. Dat geldt niet alleen voor de geboren en getogen inwoners van deze fraaie Helmondse buitenwijk. Ook de mensen die pas veel later hun domicilie zochten in dit voormalige Brabantse dorp gedragen zich tijdens het carnaval als echte Spurriezeiers en Spurriezeierinnekes.

Prins Adrie dun Uurste met prinses Monique en Els & Ad.

Het hoogtepunt van Carnaval ligt voor veel mensen in de vier Carnavalsdagen, maar voor de leden van Club 111 komt het hoogtepunt al veel eerder. Deze geldschieterclub – het doel van Club 111 is om carnaval financieel mogelijk te maken in Stiphout – organiseert jaarlijks een chique avond in carnavalsstijl waarop uitsluitend leden toegang hebben. Het zijn avonden met een heel bijzondere ambiance is mij verteld.

Els met haar broer Prins Adrie dun Uurste.

Afgelopen zaterdag was weer het jaarlijkse galabal van Club 111. Prins Adrie dun Uurste met aan zijn zijde prinses Monique waren natuurlijk de belangrijkste gasten van deze avond, waar alle gasten er overigens vorstelijk uitzagen. Ook Els & Ad waren er deze avond bij. Zij zijn ook lid van deze club van de Spurriezeiers. Carnaval blijkt dus niet alleen een volksfeest, een feest van boerenkielen en platte petten, carnaval is ook het feest van galajurken en smoking.

Els, Paul, prinses Monique en prins Adrie dun Uurste.

Het was dan ook weer een heel stijlvol gebeuren afgelopen zaterdag. Het is geen avond voor hossen en polonaise. Het werd een avond met een stijlvol dansje op de tonen van de band Eclips. De avond werd geopend met een optreden van ‘’t Uurste Amusement’, dat het reilen en zeilen van Helmond en haar inwoners op cabareteske wijze onder de loep nam. De carnavalsvierders onderbraken het dansje graag ook even voor hun plaatsgenoot Joop Vos. De rap van de tongriem gesneden Stiphoutenaar kreeg de Spurriezeiers en Spurriezeierinnekes veelvuldig aan het lachen.

Geen opmerkingen: