maandag 15 januari 2007

A3 klinkt als K3


Helmond – Prins Adrie dun Uurste van de Stippentse Spurriezeiers genoot zondag zichtbaar van de eerste volle dag van zijn ambtstermijn. De carnavalsvierders van dit fraaie stukje Helmond begonnen de feestelijkheden met een heuse receptie. Alle Stiphoutse feestneuzen konden op een receptie in de ‘Kurref’ hun nieuwe prins en zijn prinses hun felicitaties aanbieden. Zeer velen deden dat en liet hun gelukwens bovendien vergezeld gaan door een gulle gift.

Samen in de kar.

De feestelijke zondag begon thuis bij de prins en de prinses. Ze werden door de voltallige Raad van Elf van carnavalsvereniging De Spurriezeiers opgehaald. Vergezeld door een uitbundig spelende hofkapel reed het prinselijke carnavalspaar gezeten in een kar naar hun residentie.

Adrie werd door enkele Stiphoutse feestneuzen tegengehouden en verkleed.

Onderweg ontstond er enige commotie toen een groep als vissers verklede Stiphoutse carnavalsvierders de weg versperden. Ze wilden een tol van de prins. Nadat contractueel was vastgelegd dat Prins Adrie dun Uurste en prinses Monique aanstaande zomer een viswedstrijd zouden organiseren met aansluitend een barbecue om de gevangen vis te verorberen, mocht het gezelschap de tocht hervatten. De viswedstrijd diende wel in het eigen zwembad van het prinselijke paar plaats te vinden. Tot slot merkte de woordvoerder van de vissers op dat A3 net zo klonk als K3. Daarom moesten de prins en zijn secondanten eerst nog een lied van dit vrolijke Belgische trio playbacken voordat ze weer doormochten.

 De Spurriebemmels stalen de show op de receptie.

In de prinselijke residentie was de feestzaal al snel gevuld met vrolijke Spurriezeiers en Spurriezeierinnekes die hun nieuwe prins en zijn eega wilden feliciteren met deze mijlpaal in hun carnavaleske leven. Er was ook voor amusement gezorgd. De enthousiaste Spurriebemmels – dat is de jongste generatie Spurriezeiers – die hossend, huppelend en zingend door de zaal gingen, vormden een ontroerend hoogtepunt. De muzikale show van Blue Band was ook al zo’n carnavalesk pareltje. Prins Adrie dun Uurste en prinses Monique schudden vele handen en kusten vele wangen, maar genoten bovenal met volle teugen van deze feestelijke middag.

Geen opmerkingen: