maandag 1 januari 2007

Als kinderen zo blij


Helmond – De oudejaarsavond wordt toch ieder jaar weer door veel mensen het liefst "gezellig met elkaar" doorgebracht. Ook door ons. In de supermarkt kwam ik laatst Monique tegen en al gauw ging het van: "Wat doen jullie met oud en nieuw? Wij zitten alleen. Ja wij ook, zullen we samen..... bij ons of bij jullie."

Monique had goed gezorgd.

Het werd bij Adrie en Monique. "Leuk. Vraag ik of er nog meer zin hebben om te komen", zei Monique. En zo werd het toch nog gezellig. Ondergetekende en Els hadden voor wat oliebollen gezorgd en Monique had een ongelooflijk lekker tapasbuffetje klaarstaan. Het was smullen!
Als kinderen zo blij.

Ook Annefien was van de partij. Om twaalf uur gingen we na het gebruikelijke proosten op het nieuwe jaar naar buiten. Els had een vuurwerkpakketje en dat moesten we natuurlijk met z'n allen afsteken. Er kon ons niets gebeuren, want het was een kinderpakket dus heel veilig. Maar het gaat natuurlijk om het idee, anders hadden we geen reden om naar buiten te gaan, want veel vuurwerk was er niet in de straat. Wij waren de enigen, alleen achter ons werd ook nog iets afgestoken. Wel zagen we vanuit de verte veel vuurregen vanuit Helmond. Het bleek daar dan ook geweldig geknald te hebben, hoorden we later van de diverse bellende kinderen.

 En zo werd het toch nog gezellig.


Alle ODD-lezers een ongelooflijk fijn en gelukkig 2007 toegewenst door
Pieter Jan en Nellie

Een bijdrage van Nellie

Geen opmerkingen: