zaterdag 6 januari 2007

Gratis met bus en tram


Delft – Vanaf vandaag is het openbaar vervoer in Delft op zaterdag een jaarlang gratis. Delft is daarmee de eerste stad in Nederland die haar inwoners én bezoekers gratis vervoer aanbied. Een heuse landelijke primeur om trots op te zijn. De gemeente Delft steekt met deze actie €400.000,= in het onbetaald reizen.

Corien toont de gratis vervoerbewijzen die de Delftenaren deze week in de bus kregen. Maar ook voor mensen van buiten Delft is het reizen op zaterdag voortaan gratis.

De gemeente Delft wil met deze actie het openbaar vervoer stimuleren. De mensen krijgen een jaarlang de tijd om zelf te ervaren hoe makkelijke en snel je binnen de Prinsenstad met tram en bus uit de voeten kunt. Je bent daarmee ook je parkeerkosten kwijt en het gezoek naar een plekje om je auto achter te laten tijdens het winkelen.
Ook op Koninginnedag dit jaar zal het vervoer per tram en bus gratis zijn. Iedereen in Delft ontving de gratis vervoersbewijzen deze week in de brievenbus. Die billetjes zijn het hele jaar geldig. Als je nog meer gratis vervoersbewijzen wilt hebben, kun je ze ophalen bij de publieksbalie van de gemeente of bij de balie van Connexxion op het Stationsplein.

Geen opmerkingen: