zaterdag 20 januari 2007

Dansmariekes zetten Kurref op zijn kop


Helmond – Op uitnodiging van Prins Adrie dun Uurste en prinses Monique woonden gisteravond de broers en zussen (zijn zij nu ook ineens prinsen en prinsesjes?) van zijne dorstluchtigheid de eerste zeivuraovond van dit carnavalsseizoen mee.
Pontificaal gezeten op de eerste rijen van ‘De Kurref’ waren zij getuige van een geweldige avond. Voor de onwetende lezers onder jullie verklap ik even dat zo’n avond een combinatie is van carnavalesk cabaret en dito geklets in een ton, aangevuld met muziek, dans en drank.

De coach spreekt het team toe.

Het lijkt wel of alles in een willekeurige volgorde plaats vindt, maar dat is slechts schijn. Alleen de drank verschijnt – vaak onaangekondigd – in willekeurige volgorde. Voor de rest van de avond is wel degelijk een orde zichtbaar. Hoewel het woord degelijk op een dergelijke avond wellicht wat te serieus overkomt.
De kletser die de meeste indruk maakte was Andy Marcelissen. Hij trad op als coach van het veteranenelftal en liet ons in die rol huilen van het lachen. Maar een openbaring waren voor ons toch de dansmariekes.

De dansmariekes stalen de show deze avond.

Als echte westerlingen dachten wij dat deze meiskes slechts in staat waren om wat te huppelen en zo nu en dan de beentjes vrolijk in de lucht te gooien. Op deze zeivuraovond ontdekten we dat de mariekes echt kunnen dansen. Ze hadden een ballet uit de musical the Wizard of Oz ingestudeerd en zetten een wervelde show neer op de planken van de ‘Kurref’. Werkelijk petje af voor de dansmariekes van de Spurriezeiers.

Corien onderhoudt zich met zijn dorstluchtige hoogheid prins Adrie dun Uurste.

Na afloop dronken we met de prins en de rest van de koninklijke familie een drankje en babbelden nog wat na over deze eerste en bovendien zeer geslaagde zeivuraovond van dit carnavalsseizoen.

Geen opmerkingen: