dinsdag 7 november 2006

Roze herinneringen


Helmond – Afgelopen zaterdag, 4 november, heb ik meegeholpen aan het vervaardigen van een schilderij, onder leiding van de – in kunstenaarskringen – bekende schilderes / kunstenares Ton van den Hoogen. In Stiphout staat zij bekend als de eigenares van Galerie Bon Ton. Het schilderij is een geschenk van de ouderraad van het Dr. Knippenbergcollege (de school waar onze dochter Anne-Sofie op zit) aan de school, ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan.

Kunstenares Ton van Hoogen staat links naast Nellie.

Ton had een voorontwerp gemaakt. Ze nam als uitgangspunt, een foto van de school uit het herdenkingsboekje. Dat werd het middenstuk van het schilderij. Daaromheen moesten belangrijke herinneringen van de leerlingen komen. De kleur van de "herinneringen" zou roze tinten moeten hebben, die ook terugkomen in het embleem van de school.

Het resultaat.

De herinneringen waren; carnaval (masker midden onder), een punkmeisje (links onder), de flowerpowertijd (bloem links), 'Kareltje Knip' (rechts boven), een schooltas, een rugzak, een schaar (de knip), muziek, de soep, de kerststal, een roze wolk (verliefdheid), rapporten en 'roze koek' (links onder).

Een bijdrage van Nellie

Geen opmerkingen: