maandag 20 november 2006

Marlotte en Anne-Sofie 24 karaats


Helmond – Gisteren werd in Helmond voor de derde keer het festival 24Caraats gehouden. Onder de deelnemers bevonden zich dit jaar Marlotte en Anne-Sofie. Er waren twaalf optredens in drie blokken: klassieke muziek, lichte muziek en theater. Marlotte deed mee in de categorie klassiek muziek en Anne-Sofie was deelneemster in de categorie lichte muziek.

Marlotte (rechts) zong samen met een ander meisje een klassiek duet. Zij werd aan de vleugel begeleid door Ad.

De nichtjes waren dus niet elkaars concurrenten. Voor elke categorie werd gekeken wie het beste presteerde. Bij deze afwegingen telden ook de leeftijd en de doorgroeimogelijkheid mee. De winnaars ontvingen een geldprijs waarmee zij de kans kregen om door te groeien. Zowel Marlotte als Anne-Sofie gingen niet met de geldprijs naar huis.

 Anne-Sofie begeleidde zichzelf op de gitaar. Zij zong eigen composities.

De trotse ouders Nellie & Pieter Jan en Els & Ad zaten natuurlijk in het publiek. Zij maakten het hele concours mee. Na afloop sprak ik even met Nellie. “Ik heb een hele fijne middag gehad met alleen maar muziek van hoog niveau”, vertelde ze. Alle deelnemers waren van een hoog niveau. Sommigen hadden ook al eerder concours gewonnen. Marlotte werd aan de vleugel begeleid door Ad. Anne-Sofie begeleidde zichzelf op de gitaar en bracht door haarzelf geschreven nummers ten gehore. Marlotte zong samen met een ander meisje enkele duetten. Ze traden beiden elk een kwartier op. “Pieter Jan en ik hebben van beiden erg genoten”, merkte Nellie op. Een foto van Marlotte stond bij het artikel voor het festival in de lokale krant. Klik daar voor hier. “Ik vind de deelname voor zowel Anne-Sofie als Marlotte wel belangrijk. Ze deden hier toch weer de nodige podiumervaring op”, besloot Nellie. Het festival werd gehouden in de Scalazaal van het Kunstkwartier aan de Steenweg.

Geen opmerkingen: