dinsdag 21 november 2006

Het gokje rond William & Kate


 Woolworth heeft alhonderdduizend souvenirs van het stel laten maken.Londen – Het zou niet eerlijk zijn om onze Hema te vergelijken met de warenhuisketen Woolworth in Groot-Brittannië. Misschien ging die vergelijking ooit wel op, maar nu wint de Nederlandse warenhuisketen het op alle fronten glansrijk van haar Britse soortgenoot. Toch lijken de winkels van Woolworths wel wat op de Hema en ik weet zo gauw niet hoe ik anders kan duidelijk maken over wat voor soort winkel ik het wil hebben. De Britse winkel raakte in het nieuws vanwege het voortvarend – ja misschien zelfs wel voorbarig – optreden. Voor de winkels van Woolworths zijn nu al honderdduizend souvenirs geproduceerd met de afbeelding van prins William en zijn vriendin Kate Middleton. In de Britse media wordt er namelijk volop gespeculeerd over de aankondiging van een huwelijk in het voorjaar van 2007.


 Prins William en Kate Middleton.

Prins William heeft al ruim twee jaar een vaste relatie met Kate Middleton. Het stel – allebei 24 – heeft echter nooit iets laten blijken van trouwplannen. Woolworths haakt nu in op de mediaspeculaties. Bij de winkelketen ontkent men over voorinformatie te beschikken met betrekking tot een huwelijksaankondiging. Omdat het concern binnen 24 uur na een eventuele aankondiging al zijn zaken in het land wil kunnen bevoorraden, zijn er onder meer 25 duizend bekers, 12 duizend borden en 15 duizend theedoeken geproduceerd van het paar. Ze zijn bij Woolworth helemaal klaar voor het evenement. Er zijn ook al poppen gemaakt, speciale mobiele telefoons en slippers met foto’s van het paar.  Woolworth neemt een gokje met een mokje.
Natuurlijk ontbreken ook de Kate en William-snoepgoedzakken niet. Woolworth is zo snel omdat ze rond het huwelijk van Charles en Camilla de boot hebben gemist. Toen hadden ze de merchandising rond het huwelijk niet op orde. Woolworths zit op dit moment in de rode cijfers en kan dus wel wat goede resultaten gebruiken. Het blijft wel een gokje want analisten hebben berekend dat de warenhuisketen nog eens één miljoen pond extra zal verliezen als de relatie wordt verbroken en de honderdduizend items waardeloos blijken te zijn.

Geen opmerkingen: