maandag 13 november 2006

11-jarig jubileum is niet niks


Helmond – “Van ruilen komt huilen”, luidt een Oudhollands gezegde. In Stiphout gaat dit echter niet op. Daar wordt er bij ruilen geen traan gelaten. In tegendeel het levert juist een heleboel plezier op. Dat bleek tijdens het feestje dat carnavalsgroep ‘de Club van Niks’ afgelopen zaterdag organiseerde ter gelegenheid van hun 11-jarig bestaan.

Er was zelfs een habijt geruild.

Samen met de carnavalsgroepen ‘Alymo‘ en ‘de Club van een Bietje’ haalt ‘de Club van Niks’ elk jaar tijdens het carnaval gezellige gekkigheid uit. Dit jaar organiseerde de laatste iets bijzonders om elf jaren leut te vieren. De leden van de drie groepen werden door elkaar gemixt en opnieuw in drie nieuwe groepen verdeeld. Vervolgens kregen deze drie groepen carnavalsvierders de opdracht om langs de deuren te gaan. Ze kregen bij aanvang allen een flesje Flügel mee. Dat moesten ze proberen tegen iets groter of mooiers te ruilen. Wie het meeste had verzameld, had gewonnen. De drie groepen kregen een van tevoren uitgestippelde route op.

Ruilen is niet niks blijkt ook bij Els en Ad aan de deur.

Feestelijk uitgedost gingen de vrolijke clubjes op pad. “We moesten gewoon bij mensen aanbellen en dan maar proberen om het flesje drank te ruilen”, legde Monique uit. Het leidde tot heel verrassende en gezellige tafereeltjes bij soms onbekende mensen voor de deur. Maar in Stiphout is men wel wat gewend op het gebied van carnaval. “Alle mensen waar we aanbelden, reageerden heel spontaan en leuk. Ze wilden allemaal wel iets met ons ruilen”, vulde Adrie zijn echtgenote aan. Ook bij Els & Ad kwam een groepje gezellige carnavalsvierders aan de deur. Dat kwam goed uit wat hun dochter Marlotte vierde juist die avond haar verjaardag. Ze kreeg dus een spontane aubade aan deur. Meerstemmig zongen de carnavalsvierders uit volle borst “Lang zal ze leven” voor de jarige job.

Adrie kwam o.a. met dit fraaie slipje terug.

Uiteindelijk kon er ook nog wat geruild worden bij hen. Elke groep kwam met een rijke buit aan geruilde spulletjes weer terug op het feesthonk. Die geruilde spulletjes werd natuurlijk aan de anderen getoond en toegelicht. Een groepje nam zelfs habijten mee terug. De groep van Adrie troonde o.a. een dameskledingstukje mee terug naar het feestzaaltje.

Geen opmerkingen: