zondag 12 november 2006

Bless the Lord in Pijnacker


Joop is lid van het Vocaal Ensemble Pijnacker.Pijnacker – Zaterdag 18 november om 20.15 uur is het zover, dat we met het Vocaal Ensemble Pijnacker een mooi concert gaan geven in de sfeervolle oude kerk aan de Kerkweg in Pijnacker. Gisteren hadden we misschien wel de veertigste repetitie voor dit ene concert. We hebben dus ongeveer 70 uur repetitie achter de rug voor een concert van ongeveer 1,5 uur! Het wordt, denk ik echt mooi. We zingen van Mozart de Vesperae Solennes de Confessore en van Andrew Carter, een eigentijdse componist, Benedicite.

Kaartjes zijn met korting via Joop te bestellen.

De Vesperae bestaat uit 6 delen op psalmteksten in het Latijn, die in de r.-k. kerk gezongen werden bij vieringen. Carter schreef zijn stuk in 1991. Dit jaartal doet vermoeden dat het moderne muziek is - en daarmee ontoegankelijk. Dat is echter in het geheel niet het geval. Het is een heel verrassend, mooi zangstuk, begeleid door twee violen, een altviool, een cello, een contrabas, twee fagotten, twee trompetten, vier hoorns, een harp, een orgel, percussie en pauk.
Het lijkt mij een concert dat zeer de moeite waard is. Dat zijn concerten van het VEP trouwens bijna altijd.
Het bestaat uit elf delen en is hommage aan de schepping van onze aarde:"Bless the Lord" klinkt nogal eens in de tekst. Echter niet op de wijze zoals sommigen dat gewend zijn in kerkzang.
Sinds januari van dit jaar ben ik als bas weer lid van het ensemble. Voor die tijd was ik al eerder lid van het koor, maar heb tussen door vijf jaar bij een ander koor gezongen.

Een bijdrage van Joop

Geen opmerkingen: