zondag 6 januari 2002

Trainerskwestie
Eindhoven - Voetbal is heel belangrijk. Je kunt geen krant opslaan, waar ook ter wereld, of er staat wel een artikel in over deze balsport. Het doet er ook niet toe of er gespeeld wordt, er valt altijd wel iets over te schrijven. Sterker nog juist als er niet gespeeld wordt, zijn de artikelen leuker. Alles wordt ons immers gemeld. Dus als PSV-er Theo Lucius op oudejaarsdag een middenvoetsbeentje breekt als hij met zijn zusje aan het dollen is op het ijs, dan is dat een artikel waardig. Verder gaan de stukjes in de krant ook vaak over roddels of voorzitters.
Die laatste hebben een eigen jargon. Wanneer zij uitleggen dat ze erg veel vertrouwen hebben in hun trainer, ook na twee verloren wedstrijden, is de arme man meestal een week later werkeloos.
De voorzitter van PSV, Harry van Raaij, kan er ook wat van. Als hij spreekt, is het goed om even aandachtig te luisteren. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Eindhovense club beloofde hij "klare wijn betreffende management en personele invulling van de technische staf". In het jargon betekent dit dat de Belgische hoofdtrainer Gerets zich nu zorgen moet gaan maken. Hij staat kennelijk ter discussie. Kranten melden dat er al acht (8) spelers het vertrouwen in de Belg hebben opgezegd. Eric Gerets bezorgde PSV wel landstitels, maar bakte er op internationaal gebied niet zo veel van.
De voor de handliggende vraag is dan ook in voetballand "kan de trainer nog wel blijven?" Over het antwoord van Van Raaij zou ik me zorgen maken als ik de hoofdtrainer van PSV was. Van Raaij ging er uitgebreid op in. In een samenvatting luidde zijn antwoord: "Wij strijden tot mei op drie fronten (competitie, beker, UEFA Cup) in de overtuiging een kwalitatieve en kwantitatieve selectie te hebben onder leiding van een technische staf die bewezen heeft uitstekende prestaties te kunnen neerzetten". Gerets moet van dit antwoord geschrokken zijn. Van Raaij had namelijk moeten zeggen:"Natuurlijk blijft Gerets. Als we geen prijs halen dit jaar, stap ik zelf op".

Klik naar de nieuwjaarstoespraak van Harry van Raaij.

Geen opmerkingen: