vrijdag 25 januari 2002


Tatoeage als eerbetoon aan dode vriend


De rug van Gordon Roy.Wishaw - Wanneer ik in Groot-Brittannië ben, valt het me steeds weer op hoe populair tatoeages daar zijn. Zij sieren tal van Engelse en Schotse borsten, buiken en billen. Meestal is het slechts een kleine voorstelling. Bijvoorbeeld een dolfijn of vogeltje op een bil of borst, die slechts zichtbaar wordt aan het strand of in de slaapkamer. Maar ook op handen en armen zie je taferelen. Soms staat er ook een klein stukje tekst bij. Meestal een naam of eenvoudig ‘mum’.
De 38-jarige Gordon Roy uit het Schotse Wishaw is wellicht de enige wiens rug geheel vol met tekst staat. Hij heeft de volledige tekst van de Led Zeppelin hit ’Stairway to heaven’ op zijn rug laten tatoeëren. Hij deed dat als eerbetoon aan zijn vijf jaar geleden bij een verkeersongeval om het leven gekomen vriend Donald. Het was hun beider lievelingsnummer.
Gordon is door zijn tatoeage een lokale bezienswaardigheid geworden. "People have told me it is amazing and keep asking to look at it", vertelde hij .
"It may sound mad but it was not a spur of the moment thing. I've been wondering how to pay tribute to Donald since he died", ging hij enthousiast verder. Het duurde drie uur voordat de lokale tatoeage-artiest Dave McGowan het eerbetoon op de rug had vastgelegd. Het kostte Gordon £65.