woensdag 23 januari 2002


That is all there is


Los Angeles – In haar huis in Bel Air is op maandag 21 januari na een hartaanval op 81-jarige leeftijd de zangeres Peggy Lee overleden. De van oorsprong Scandinavische vocaliste is ongetwijfeld een van de laatste grote jazz-zangeressen die het voor elkaar kreeg om hoog op de hitparade te verschijnen. Haar laatste grote hit dateert toch al weer uit 1969. Het was ‘Is that all there is’. Maar haar grootste succes beleefde ze zonder enige twijfel in 1958 met de hit ‘Fever’.
Mijn favoriete lp is ‘Beauty and the Beat’ uit april 1959. Daarop zingt zij met de groep van George Shearing. De LP is later, met twee bonustracks, ook op cd uitgebracht. Ik zal hem vandaag vaak draaien.
De zangeres was vorige week nog in het nieuws. Toen stelde het hooggerechtshof in haar woonplaats haar in het gelijk in een zaak die ze had aangespannen tegen de platenindustrie wegens het uitbrengen van cd’s met oude opnamen zonder voldoende rechten te betalen. Iets wat ook veel andere artiesten overkomt. Men schat dat de platenindustrie haar door dit vonnis nog vele miljoenen schuldig was.

Peggy Lee.

Peggy Lee