woensdag 2 januari 2002

Het koninklijk effect op de buurt
Wassenaar – Het is altijd spannend als je nieuwe buren krijgt. Wat is het voor stel? Hebben ze kinderen? Passen ze een beetje in de buurt? Al die vragen spelen als er nieuwe mensen in je straatje komen wonen. Natuurlijk hebben ook de mensen die naast het koninklijk landgoed De Horsten in Wassenaar wonen dergelijke vragen.
Het koninklijke paar, kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima, gaat daar wonen zodra ze getrouwd zijn.
Zoals bij elk pas getrouwd stel dat een nieuwe woning betrekt, moet er eerst wat worden getimmerd en geverfd. In de meeste gevallen is dat een klus waarbij de (schoon)familie helpt. Nu komt er gewoon een lokale aannemer.
“Oef”, dacht men bij het gemeentebestuur,”dat gaat vast voor overlast zorgen”. Dus stuurden ze heel attent de toekomstige buren van het paar een brief waarin ze officieel worden ingelicht over de komst van de nieuwe buurtbewoners. De gemeente Wassenaar heeft daarin ook maar meteen alle bouwaanvragen die in behandeling zijn genomen, vermeld. Zo komt het dat de buurtjes nu weten dat naast de aanbouw van een serre en wat intern getimmer er ook nog wat wordt gedaan aan de omgeving van het landgoed. Rond het huis komen nieuwe wandelpaden en wordt er een sloot aangelegd. Daarnaast wordt er ook wat gespijkerd aan het hekwerk. Dat moet wat steviger worden.
Bovendien wil de gemeente er ook nog over doorpraten met de buurt. Alle buurtjes ontvangen nog een uitnodiging voor een bijeenkomst op het gemeentelijke raadhuis. Dan zal hen alles worden verteld over de komst van Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta naar Wassenaar en het effect op de buurt. Het is niet waarschijnlijk dat het paar daar zelf ook zal zijn.

Klik naar meer verbouwingsnieuws over het paar

Geen opmerkingen: