woensdag 28 september 2011

En dat is vier

v.l.n.r. Paul, Jeroen en Martijn
Helmond - Het begon met café Zeezicht, toen kwam daar café Plaza bij, al snel gevolgd door Club Tien en nu is ook Loungecafé de Velvet Lounge daar weer bij gekomen. De broers Martijn en Paul hebben samen met hun partner Jeroen recentelijk deze vierde horecazaak aan hun imperium toegevoegd. En daarmee zijn nog lang niet alle plannen die de beide broers hebben, verwezenlijkt. Mijn echtgenoot en ik zijn afgelopen weekend even een kijkje wezen nemen. De Velvet Lounge is een gezellige en vriendelijke lounge met een uitgebreide menu- en drankenkaart. Natuurlijk kun je er terecht voor een heerlijke cocktail, maar de Velvet Lounge heeft ook zes nieuwe pooltafels, er is een air hockey tafel, tafelvoetbal, een flipperkast en allerlei andere speelkasten.
Je kunt er dus niet alleen relaxen, maar je kunt je er ook leuk vermaken. Martijn vertelde ons dat zijn nieuwe zaak een perfecte plek is voor een heerlijke high tea. Hij vertelde dat de gasten tijdens de twee uur durende high tea een verrukkelijke wereld aan zoete lekkernijen krijgen voorgeschoteld. “Dan moet je denken aan heerlijke gebakjes, petit fours, soesjes, taartjes, cakejes, bonbons en andere snoeperijen”, vulde zijn broer Paul aan. Natuurlijk krijg je daar dan diverse soorten koffie en thee bij geserveerd. Maar daarmee zijn de mogelijkheden nog niet op. Je kunt je high tea - tegen een meerprijs - uitbreiden met hartige hapjes zoals sandwiches en wraps of een heerlijke fles wijn. Paul sloot ook niet uit dat er in de toekomst ook weer aandacht komt voor eten.
De geboren en getogen Helmonders hebben in de horecawereld van de stad aan de Zuid-Willemsvaart een prachtig concept neergezet waarbij ze door het organiseren van evenementen in hun zaken ook op een andere wijze nog een goede impuls geven aan het uitgaansleven van de stad. Een voorbeeld van het entertainment is bijvoorbeeld het open podium voor singer/songwriters dat in oktober en november wordt gehouden in De Velvet Lounge.

Geen opmerkingen: