woensdag 29 juni 2011

Wetenschappelijk

Delft – Van snoepen wordt je dik en het is bovendien slecht voor je tanden. De beste remedie om dit te verkomen, is daarom geen snoep in huis halen. Een goed advies voor ouders. Want snoep is niet alleen slecht voor de tanden van je kinderen. Het maakt er ook zeurpieten en drammers van. Voordat je nu een boze reactie onder dit stukje schrijft, zeg ik er maar meteen bij dat ik dat niet heb verzonnen, maar dat het de conclusie is van onderzoekers van de Cardiff University. Ze hebben dat grondig onderzocht. Ze onderzochten 17.500 volwassenen die in 1970 als tienjarige hadden meegedaan aan een studie waarbij werd onderzocht hoeveel ze vroeger snoepten en hoe het nu met ze gaat. Wat blijkt? Ze zijn als volwassenen significant impulsiever en agressiever dan mensen die in hun jeugd niet of nauwelijks snoepen. De conclusie ligt voor de hand. Dat gedrag komt door het snoepen in hun jeugd. Het is dus wetenschappelijk bewezen dat kinderen die snoepen als volwassen man of vrouw drammerige zeurpieten worden.
Tja, dat gaat me toch te snel. Zou het niet zo kunnen zijn dat kinderen die al een zeurpiet en een drammer zijn meer snoep krijgen van hun ouders om ze zoet en tevreden te houden? Dan je kinderen maar verbieden om veel te snoepen? Ik weet het niet, want Amerikaans onderzoek wees uit dat snoepen voor kinderen dan juist aantrekkelijker is. Verboden vruchten zijn nu eenmaal veel aantrekkelijker dan die gewoon op de schaal liggen. Altijd maar verbieden leidt dus ook niet tot goed en gezond gedrag. Vandaar mijn idee om helemaal geen snoep in huis te halen. Wat er niet is, kan je niet opeten en je hoeft het ook niets steeds te verbieden. Het resultaat zal verbluffend zijn. Je kinderen worden niet dik, hebben een prachtig gaaf gebit en zijn ook geen drammers en zeurpieten. Dit klinkt bijna wetenschappelijk. Toch?

1 opmerking:

Sassefras zei

Óf gewoon duidelijke afspraken maken over wanneer je kind een snoepje mag :) Dan weten ze waar ze aan toe zijn en hoeven ze er ook niet om te zeuren. Moet je zelf wel consequent blijven natuurlijk.
Oja,... en je mag dan natuurlijk niet zelf wèl gaan snoepen, op de momenten dat zij niet mogen, hahaha!