zaterdag 1 juli 2006

Jazz op het water


Delft – Vrijdagmorgen vertrokken we uit onze vakantieadres in Valkenburg en reisden via Hasselt en Antwerpen terug naar Delft. We arriveerden er ruim op tijd voor onze barbecue, zodat we ook nog op tijd naar het Vrouw Juttenland konden fietsen om te genieten van een grachtenconcert. Gelukkig had men twee stoeltjes voor ons op de eerste rij gereserveerd, want we arriveerden toch een kwartiertje te laat. Het is dit jaar voor de 20ste keer dat er in de Prinsenstad grachtenconcerten worden gehouden.

De combo Jazz Centre Ville speelde op 30 juni.

Normaal zijn dat er vijf per seizoen, waar vanwege het jubileum worden er dit jaar negen concerten gegeven vanaf een dekschuit in het water van het Vrouw Juttenland. De concerten in het hartje van de stad zijn een groot succes. Ze gaan altijd door want bij slecht weer worden de concerten gehouden in de Maria van Jessekerk aan de Burgwal. Dat was dit jaar overigens nog niet nodig. De toegang is gratis. Er staan stoeltjes voor genodigden. Het is daarom slim om zelf een stoeltje mee te nemen. Veel mensen nemen ook nog een picknickmandje met een flesje wijn en wat knabbels mee. Het muzikale aanbod van de concerten is altijd heel gevarieerd. Vorige week was er nog lichtklassiek muziek.

Corien luistert naar Jazz Centre Ville.

Deze vrijdag was er jazz van Delftse bodem: Jazz Centre Ville. De swingende combo heeft een naam die heel goed past bij een concert in het hart van de stad. Het is swingende muziek waarvan het tempo en de pulse doet denken aan het kloppend hart van een stad. Soms vol energie en soms met ingetogen rust. Zangeres Margreet Groenendijk en haar orkest speelden ook enkele nummers van hun nieuwste cd. Speciale gast op deze cd is gitarist Erwin Beijerbergen. Hij was er ook gisteravond bij. Klik voor een impressie van de muziek maar hier.

Geen opmerkingen: