zondag 16 juli 2006

Op bezoek in Het Loo


Apeldoorn – Vanaf donderdag zitten Corien & ik vier daagjes in een hotel op de Veluwe. Inderdaad een last-minute beslissing. De eerste dag van ons verblijf brachten we een bezoek aan Paleis Het Loo.

Corien & Frans in de tuin van Het Loo.

We waren hier al wel eens eerder geweest en wisten dat dwalen door de intieme vertrekken van koningin Wilhelmina en koning-stadhouder Willem III een heel bijzondere ervaring is. Het was hun lievelingspaleis en het complex ademt nog helemaal de bijzondere sfeer en historie van de koninklijke familie uit. Sinds dit voorjaar is ook de slaapkamer – rond 1920 - van het jonge prinsesje Juliana te bezoeken. Dat is de charme van dit paleis. De vertrekken doen een verslag van 300 jaar bewoning door de Oranje-dynastie en laten bovendien door de gevarieerde inrichting ook de ontwikkeling van het interieur zien van de 17de tot de 20ste eeuw.

De barokke tuinparterres zijn volgens de typische 17de eeuwse traditie beplant.

Daarnaast is – zeker in deze tijd van het jaar – de tuin zeer de moeite waard. De barokke tuinparterres zijn volgens de typische 17de eeuwse traditie beplant. Ook de fonteinen zijn volop in werking en dat was met dit snikhete weer heerlijk koel.

Geen opmerkingen: