woensdag 26 juli 2006

Een vlucht met de korhoen


Grieff – Naast ons hotel in Edinburgh bevond zich de ingang van de dierentuin. Dagelijks zag ik grote drommen mensen naar binnen gaan om daar de dieren te kijken. Dieren bekijken in een dierentuin is heel leuk, maar beter is het om de dieren in hun natuurlijke habitat te bekijken. Dat is de methode die Ad en ik deze week graag hanteren. Maandag bekeken wij de beroemde korhoen (the Famouse Grouse) in zijn natuurlijke omgeving.

Ad bij de Glenturret distilleerderij in Grieff.

We reisden ervoor naar Grieff. Daar bevindt zich de Glenturret distilleerderij waar al meer dan 200 jaar de gelijknamige single malt whisky wordt gemaakt. Deze Glenturret Single Malt is een van de essentiële whisky’s in de blend van The Famouse Grouse. Andere bekende malts die in deze blend gaan zijn The Macallan en Highland Park. Behalve grain whisky worden meer dan dertig malts gebruikt voor the Famous Grouse.

Een bezoek aan de ‘nosing and tasting bar’ is een standaard onderdeel van een bezoek aan een distilleerderij.

Naast een rondleiding waarin het hele productieproces van de whisky aan de orde kwam, brachten we ook een bezoek aan de ‘nosing and tasting bar’ waar we lieten zien reeds aardig op weg te zijn om blend master te worden. Maar we deden nog meer dan dat. In de Famouse Grouse Experience vlogen we in een videoshow met de korhoen langs de Schotse kusten en over het low- en het highland. Een heel aparte ervaring. De vogel bracht ons uiteindelijk weer veilig terug naar de oudste distilleerderij van Schotland waar we ter afsluiting van ons bezoek nog een glaasje Famouse Grouse dronken.

Geen opmerkingen: