dinsdag 21 februari 2006

Rondleiding op de St. Trudoschool


Helmond – Mijn kleindochter Benthe zit op basisschool St. Trudo in Helmond. Afgelopen zondag was daar een opendag. Ouders, grootouders en andere belangstellenden mochten een kijkje te nemen in de school. Ook Corien & ik namen die kans graag waar. We waren immers in Stiphout om de verjaardag van Bob te vieren. Het was een mooie gelegenheid om eens een kijkje te nemen in de lokaliteiten van de school waar onze kleindochter zoveel voetstappen heeft liggen.

In de klas van Benthe.

Benthe leidde ons direct naar het lokaal waar zij les krijgt van Juf Nel. “Aha”, zei juf Nel, “Dit is die andere opa: opa Delft.”

Juf Nel legt uit.

Juf Nel legde ons van alles uit en Benthe liet zien op welke manier de computer wordt gebruikt in het onderwijs.

Benthe demonstreert de computer.

Sietske vond het bezoek aan de school ook de moeite waard. Ze dook direct de ‘keuken’ in en begon met het bereiden van een maaltijd voor oma & opa.

Sietske in de keuken.

We brachten ook een bezoekje aan het gymnastieklokaal. Daar deed Benthe, geholpen door zus Sietske, voor welke dansjes ze daar beoefenen. Daarna liet ze aan opa Frans zien waar het klaslokaal van opa Frans is. Of wellicht is het duidelijker om te zeggen dat ze aan opa & oma Delft liet zien waar het klaslokaal van opa Stiphout is. Benthe is heel creatief in het bedenken van alternatieve namen. Benthe is een opmerkzaam meisje. Ze maakte ook al eens onderscheid door te spreken van ‘oma met lange haren’ en ‘oma met korte haren’. Na de rondleidingen door de gangen en langs de klassen, dronken we in de aula een kopje koffie.

Geen opmerkingen: