maandag 20 februari 2006

Karsten’s deken is klaar


Delft – Saskia had als kind een eigen lappendeken. Hij lag niet alleen op haar bed, ze nam de deken vaak mee op reis. Als we logeerden bij oma & opa en op vakantie lag het dekentje op haar bed. Toen ze eenmaal zelf moeder was, suggereerde ze dat het leuk zou zijn als Benthe ook zo’n dekentje had. Corien maakte dus voor haar kleindochter Benthe een lappendeken. Het dekentje was een groot succes en dus kreeg ook Sietske later haar eigen lappendekken. Het was dus niet meer dan logisch dat ook Karsten een lappendeken zou krijgen.

Niet alleen de initialen van de kleinkinderen staan er op. Ook die van de oma's en opa's en ooms en tantes van Karsten.

Daarvoor bedacht Corien weer een nieuwe variant. Tijdens onze jaarwisselingsvakantie in België vroeg ze aan de dames in het gezelschap om een lapje te breien voor de nieuwe lappendeken van haar kleinzoon.
Nellie haakte een paar vierkantjes, Els borduurde er eentje en Corien, Annefien en Monique breiden vierkantjes. Monique bleek er zeer bedreven in. In een mum van tijd breide ze een fiks aantal gekleurde vierkantjes, die ze ook nog voorzag van de initiaal van de kleinkinderen. Corien heeft het dekentje vorige week verder afgemaakt en in elkaar gezet. Gisteren kreeg de kleine man het dekentje van zijn oma. Met de groeten er bij van alle breiende, hakende en bordurende oudtantes.

Geen opmerkingen: