zondag 19 februari 2006

Proeven en smullen


Helmond – Je hoeft niet echt van boerenafkomst te zijn om te nieten van een boerenbruiloft. Het enige wat er voor nodig is veel fantasie en inlevingsvermogen. En dat hebben ze in Stiphout. Carnavalsvereniging ‘De Spurriezeiers’ maakten een onlangs een bijzondere boerenbruiloft mogelijke. Boer Jan en boerin Elly traden niet voor de carnavalsgrap, maar heel echt met elkaar in het huwelijk. De twee zijn bepaald geen onbekenden in het Stiphoutse carnavalsleven. Elly is al van begin af aan betrokken bij de jeugdafdeling van de Spurriezeiers, de Spurriebemmels. Ze konden dus rekenen op veel aanloop tijdens hun huwelijksfeest.

Boerenfamilie

Het werd dan ook een hele optocht – waarin ook heel veel ODD-fans liepen – toen het bruidspaar naar St. Trudokerk in Stiphout trok. De lokale parochiekerk was tot de laatste plaats bezet tijdens de huwelijksinzegening.

Boerenfamilie

Tijdens de optocht na afloop met prachtig versierde koetsen en wagens onderging het varken aan het spit de laatste omwentelingen. Dat was maar één van de vele Brabantse lekkernijen die tijdens de receptie in een bomvolle ‘Kurref’ aan het bruidspaar aangeboden werden door de aanwezigen.

Even niet aan de lijn denken.

Onder de feestvierders waren niet alleen een groot aantal vertegenwoordigers van Stiphoutse buurtschappen en verenigingen, maar ook een groot aantal familieleden en andere ODD-lezers.

Boeren en boerinnen drinken graag een glaasje.

Zij lieten zich de heerlijkheden overigens lekker smaken.

Boerin Monique

Ad belde me tijdens de feestelijkheden op: “Tijdens de optocht liepen we achter de wagen met de biervaten”, vertelde hij zeer enthousiast, ”Dat was een goed begin”.

Jong boerengeluk

“En dat is nog lang niet alles”, voegde een feestelijk klinkende Els er aan toe. “We zijn heerlijk aan het proeven en smullen”.

Pauze tijdens het feest.

Iedereen was duidelijk zeer tevreden over de feestelijkheden van de boerenbruiloft. Ad beloofde wat foto’s te maken voor ODD. Dit weekend kwamen de foto’s binnen. Ik weet zeker dat jullie de feestvierders herkenen.

Geen opmerkingen: