maandag 9 mei 2005


PSV kampioen


Eindhoven – Gisteren hebben Corien, Ad & ik het PSV-feestje in het Philipsstadion meegemaakt. Eerst was er natuurlijk de wedstrijd tegen de Graafschap. Deze werd ruimschoots gewonnen met 4-1. Wij hadden de kaartjes gekregen omdat Bob & Saskia met Frans & Henny – en natuurlijk nog meer familie waaronder de kleinkinderen – van een vakantie in Turkije genoten. Wij togen dus met hun kaartjes naar het stadion. Het was voor Ad zelfs de eerste keer dat hij hier kwam.

Klik op de foto en bekijk andere een grote foto.

De rood-witten speelden de feestelijke wedstrijd in een nogal gewijzigde samenstelling. Young-Pyo Lee en Jefferson Farfán waren er niet bij. Zij zaten in hun vaderland, Helmonder Wilfred Bouma kreeg rust en André Ooijer moest verstek laten gaan vanwege een blessure. De achterhoede bestond nu dus uit Theo Lucius, Alex, Phillip Cocu en Kasper Bøgelund. Voorin deed nu Robert vanaf het begin mee, net als Ibrahim Afellay. De Graafschap bleek een paar maatjes te klein voor de landskampioen. De superboeren speelden slechts de rol van figurant. PSV deed het op z’n gemak en besliste de wedstrijd al in de eerste twintig minuten. Wat restte was een aantrekkelijke voetbalshow waar wij drieën zeer van genoten.

Klik op de foto en bekijk een andere grote foto.

Na de wedstrijd werden trainer Guus Hiddink en de spelers van PSV op het veld gehuldigd. Een voor één werden de rood-witten door de presentatoren Guus Meeuwis en Albert West naar de middenstip geroepen. Als laatste kwam aanvoerder Mark van Bommel het veld op. Hij hield de kampioensschaal in de lucht. Er barstte toen werkelijk een orkaan van geluid los van de tribunes. Confetti en vuurwerk belemmerden zelfs gedeeltelijk het zicht op de Eindhovense voetbalhelden. Er klonk muziek en er waren bloemen voor de kampioenen. Het feest op het veld werd afgesloten met een ereronde langs de supporters. Wij gingen hierna naar huis. Maar ongeveer 70.000 fans hebben op het Stadhuisplein het feestje nog voortgezet en PSV ook daar gehuldigd. Klik maar op de foto's en zie de spelers, trainer Guus Hiddink en begeleiders bij de huldiging na het behalen van het achttiende landskampioenschap.

Geen opmerkingen: